www.hoogbegaafden.dating 

 

Dating site voor Hoogbegaafden

 

Klik hier om verder te gaan naar de datingsite

 

 


Missie:
‘De missie van hoogbegaafden.dating is het met elkaar in contact brengen van hoogbegaafde mensen voor Business, Events en Dating.’


 

 

 

 

Nu hoogbegaafd alleen, maar straks hoogbegaafd SAMEN!

Wil jij kennismaken met mensen die net als jij veel sneller denken? Die veel sneller schakelen? Die een zeer brede ontwikkeling en belangstelling hebben? Die regelmatig uitdagingen nodig hebben?
Wil jij eindelijk iemand vinden als maatje en als sparringpartner?
Dan is dit mogelijk het belangrijkste dat je vandaag zult lezen! 

Hoogbegaafden.dating is dating speciaal voor singles met een hoge algemene intelligentie.

Van: Ruud Rensink (www.ruudrensink.nl), zelf hoogbegaafd en oud-voorzitter van Mensa(r), de wereldwijde vereniging voor hoogbegaafden.

 

Beste bijzondere single, 

Mijn naam is Ruud Rensink en ik heb voor jou de datingsite voor hoogbegaafde singles opgezet, www.hiq.dating

Ik heb dat gedaan omdat ik tijdens mijn lidmaatschap van Mensa(r), sinds 2001, ervaren heb dat veel hoogbegaafden single zijn doch wél behoefte hebben aan een partner. Zoals ik ook in mijn publicatie HIQ Communicatie op de website www.hiq-matching.com heb staan kunnen wij het beste opschieten met mensen die zich 15 iq-punten hoger of lager bevinden. En dat is te meten met de mensa test, een gratis iq test die meestal online te vinden zijn, of een psychologisch onderzoek of psychologische test.

Kan gewoon communiceren tussen een hoogbegaafde en een iemand met een gemiddeld iq al lastig zijn, laat staan als je er als liefdespartner mee door het leven wilt gaan. 

Vandaar het initiatief www.hoogbegaafden.dating, ook te vinden via www.hiq.dating of www.hiq-matching.com/dating.

Wij gaan uit van de term HIQ, oftewel High IQ. Ik heb het begrip HiQ voor het eerst echt zakelijk vernomen bij mijn gesprek met Rianne van de Ven en Noks Nauta van het IHBV. IHBV staat voor 'Instituut Hoogbegaafde Volwassenen'. Hun website is www.ihbv.nl. Het IHBV werkt dus met en voor hoogbegaafde volwassenen, maar de personen hoeven geen hoogbegaafdheid test gedaan te hebben. ze zullen wel hoogbegaafd kenmerken hebben, maar een 1q test hoeven ze niet te hebben gedaan. 

Dat sprak me wel aan. Hoogbegaafden die misschien niet bij de bovenste 2% uit een q test komen kunnen wel degelijk hoogbegaad zijn of hoogbegaafd doen. En omdat naast de term iq ook steeds vaker hiq naar voren komt, zijn wij verder met deze term gegaan. HiQ is voor ons dus een wat ruimer begrip en je hoeft geen iq test van Mensa(r) of een gratis iq test te hebben gedaan. Je kan gewoon lid worden als jij zelf vind dat je de hoogbegaafdheid kenmerken bezit.

 

Ontmoetingsplaats hoogbegaafde singles: HIQ.Dating.

Gelijk benieuwd? Surf dan nu naar www.hiq-matching.com/dating.  

Er zijn heel veel mogelijkheden om mensen te ontmoeten: bar, café, discotheek, voetbalveld, winkelcentrum, schoolplein, hockey, tennis, enzovoort. Voor Mensa(r) leden komen daar ook nog eens de activiteiten bij. 

Ook zijn er steeds meer digitale mogelijkheden zoals forums, sociale media en datingsites. Maar, die datingsites zijn niét specifiek voor HIQ's! Ja, specifiek voor 50 plus, bisexuele dames of voor mensen die vreemd willen gaan, of voor hoog-opgeleiden. Maar niet voor hoog-intelligenten zoals jij. En met hoog-intelligenten bedoel ik dan de bovenste, pakweg, 10% meest intelligente mensen ter wereld. Waarom die 10% en niet de 2% die Mensa(r) hanteert?

HIQ staat voor High IQ. Oftewel, mensen met een hoog IQ. Sommigen praten over een hoog IQ als je aan de Mensa®-norm voldoet, dat je tot de 2% meest intelligente mensen ter wereld behoort. Vaak wordt dan gezegd vanaf een IQ van 130 en hoger. Anderen hanteren als norm een IQ van 115. Kijk gerust maar eens op het internet naar de kenmerken en beschrijvingen van Hoogbegaafdheid, intelligentie e.d. Lees ook eens mijn publicatie over HIQ en communicatie, te vinden op de website www.hiq-matching.com

Wij gaan voor HIQ uit voor een groep mensen die zeer intelligent zijn en/of zich zeer intelligent gedragen. 
Dat kan dus gerust iemand met een IQ van 150 zijn, maar wellicht ook personen met een IQ van 115 of 120.

Mensa(r)

Ik ben zelf lid van de Nederlandse Vereniging Mensa(r) sinds 2001. Ik ben zelf ook enige tijd voorzitter geweest van Mensa(r). Mensa(r) is de wereldwijde vereniging voor hoogbegaafden. Mensa(r) organiseert bijeenkomsten voor de bovenste 2% intelligente mensen ter wereld. Dat is mooi. Ik heb ook ervaren dat heel hoogintelligenten bij Mensa geen partner hebben maar dat wel zouden willen. Dating is niet ingeburgerd in Mensa, vandaar www.HIQ.dating. En naast de bovenste 2% denk ik dat ook de andere HIQ's, ook vanaf een IQ van 120 en hoger, wel eens dezelfde moeite hebben om een passende date te vinden.

Onze datingsite, ook te vinden via www.hiq-matching.com/dating is juist opgezet om deze groep te helpen een passende date te vinden. Een date voor vriendschap of een relatie, dat mag jij natuurlijk zelf weten. Op deze plek kan je iemand vinden waarmee je een klik kan krijgen, waar je elkaar snel begrijpt en waar je zonder barrières te moeten doorbreken snel een connectie kan maken. Connecting intelligence dus!

Hoogbegaafd

Wat is dan hoogbegaafd?

In het Deplhi-model Hoogbegaafdheid(c) van Maud van Thiel (zie website) wordt het als volgt gedefinieerd:

“Een hoogbegaafde is een snelle en slimme denker, die complexe zaken aankan. 
Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Een sensitief en emotioneel mens, 
intens levend. Hij of zij schept plezier in creëren. ”

Hoogbegaafdheid kan best lastig zijn als je er geen weet van hebt. Ook zijn veel hoogbegaafden hoogsensitief, ook wel hooggevoelig of hsp genoemd. Ook komt de combinatie hoogbegaafdheid voor in relatie met autisme, asperger of adhd. Ikzelf dacht dat ik ADHD omdat ik altijd zo druk was, dingen niet afmaakte en zo. Maar na een psychologische test bleek dus dat ik hoogbegaafdheid kenmerken vertoonde. Ik had dus een hoog iq en heb de lat altijd hoog liggen. Als iets routine dreigt te worden haak ik af en begin ik met iets nieuws. Het lijkt voor anderen best wel dat ik chaotisch ben, maar dat komt omdat ik snelle gedachtensprongen maak, begrijp je? Ook komt faalangst nogal eens voor bij iemand die hoogbegaafd is. Lijkt me logisch, want als je opmerkingen maakt en die worden niet begrepen of neergesabeld, kan je daar zeer zeker onzeker over worden. Je gaat vaker je mond houden om niet verbaal afgemaakt te worden door onbegrip. En dan kunnen ze je juist weer verwijten dat je een laaq eq hebt. Maar, ook dat is relatief. Want bij onze (informele) HiQ bijeenkomsten bloeien mensen die wel eens verweten worden een laag eq te hebben, helemaal op! Waarom? Omdat er bij onze meetings juist mensen van een gelijkwaardig intelligentieniveau zijn, en daar merk je dat je veel gemakkelijker met elkaar communiceerd. 

 

IQ TEST

Heb je een iq test nodig? Tje, dat hangt van jouzelf af. Als je een legitimatie naar de buitenwereld wilt hebben kan het handig zijn om een iq test te doen, zoals de Mensa thuistest die je gewoon online kan maken. Deze test is uitstekend en betrouwbaar. De uitkomst is goed. Je kan ook aan de nationale iq test van bnn op tv meedoen. Deze test is minder accuraat, maar geeft wel een beeld. Daarnaast zijn er gratis online iq tests en tests die via een psycholigische test benaderd worden.

Om deel te namen aan onze community www.hiq-matching.com of onze datingsite www.hiq-matching.com/dating hoef je niet getest te zijn. wij weten en voelen toch wel als iemand niet HIQ is. En andersom zal iemand met een gemiddeld iq zich niet prettig voelen tussen alleen maar HIQ's en hoogbegaafden. 

Dating

De datingsite www.hiq-matching.com/dating is de perfecte ontmoetingsplek:

1.   Het is een veilige plek. Geen bedrog, opschepperij, vaag gedoe, valse beloftes of fake-profielen

2.   Prettig is om naar toe te gaan. Zonder een hoge drempel en moeilijke procedures

3.   Iets is waarbij je gelijk een gevoel hebt. Waar je wordt herkend en erkend door anderen

4.   Is waar je zelf alles bepaalt. Wat je kwijt wilt over jezelf en met wie je kennis wil maken

 

ERVARING

Ik ben mede door de ervaringen van singles bij Mensa(r) deze dating-site www.hiq.dating gestart. Een ervaring die ik optekende was de volgende:

"In mijn zoektocht naar de ideale match kwam ik terecht op een datingsite voor hoger opgeleiden en ik vond dat eerst een fantastisch concept. Het was eens wat anders dan de vele algemene datingsites die als paddenstoelen uit de grond rezen. Dit was een plek waar mensen actief waren met meer diepgang, veel minder oppervlakkig. Het ging tenminste ergens over! 

Maar helaas, ik liep al snel aan tegen een misverstand: hoog opgeleid zijn, is niet hetzelfde als beschikken over een hoge algemene intelligentie. En ik had dat kunnen weten, want ik ken mensen die helemaal geen hoge opleiding hebben genoten en wél een hoge algemene intelligentie hebben. 

Dit ging 'm dus niet worden....

Echt jammer, want inmiddels had ik al bij meedere van dergelijke datingsites het duurste account genomen en best wel veel tijd gestoken in het maken van een zo goed mogelijk profiel. Maar, na het daten met anderen van wie het profiel er goed uitzag, de foto en opleiding ook, was het contact snel afgelopen omdat we met ons verstand op een heel ander niveau zaten. Hoge opleiding is niet gelijk aan hoog iq.

Ik heb nog wel een betaald abonnement voor die andere datingsites maar ik bezoek ze niet meer. 

 

Hoog-opgeleid is niet gelijk aan hoog-intelligent

Dit is inderdaad een groot misverstand. hoogintelligenten (HIQ, High IQ, hoogbegaafden, Extra Intelligent, oftewel Xi of HAI Hogere Algemene Intelligentie) hebben niet altijd een hoge opleiding. Sterker nog, er zijn genoeg hoogbegaafden die slechts een middelbare opleiding hebben. Dat betekent dus dat zij toch geen aansluiting vinden met iemand die wel een hoge opleiding heeft maar middelmatig intelligent is. Juist daarom is een dating-site zoals www.hiq-matching.com/dating zo relevant. Hier zitten alleen maar mensen met een hoog IQ. Je zal er dus veel sneller op je eigen HIQ-niveau kunnen communiceren. En dat brengt een passende date dus dichterbij!

 

HIQ Dating is:

Dit is hoe het in z'n werk gaat

Wat kost het? 

Ik weet als geen ander dat datingsites vaak veel kosten. En natuurlijk wil jij voorkomen dat je er onnodig veel geld aan uitgeeft zonder resultaat, zoals zovelen al is overkomen! 

Maar in dit geval kan je jezelf ook een andere vraag stellen. 

Je moet namelijk realiseren dat het vinden van een goede klik met iemand sowieso al moeilijk is, ook als je tot de grote groep 'gewone' mensen behoort. Als jezelf rekent tot de veel kleinere groep mensen met een hoge algemene intelligentie, wordt het nog veel moeilijker! En al helemaal als je ook nog uit bent op het vinden van de ware liefde! 

Je moet daarom zuinig omgaan met je kansen om net die ene persoon te vinden in een veel kleinere visvijver dan de oceaan waarin de doorsnee zoekende vist. 

De vraag die je jezelf moet stellen is daarom: 

Hoeveel is het jou waard om de juiste klik met iemand te krijgen? 

Bij HIQ Dating kun je al gratis aan de gang om rustig jouw nieuwe ontmoetingsplek te verkennen, het hoeft dus niet eens wat te kosten. En het lidmaatschap is absoluut betaalbaar. Een avondje naar het café is al duurder dan een maand lidmaatschap! En, je kan ook gebruik maken van alle fasciliteiten van de matchingclub www.hiq-matching.com. Mooi toch?!

Garantie?

Kan ik jou garanderen dat je de perfecte match op www.hiq-matching.com/dating vindt? Nee, dat kan natuurlijk niet. Maar, ik zal wel mijn uiterste best doen als matchmaker om jou te kunnen voorzien van een relevante hoeveelheid interessante mensen waarmee je kunt gaan daten.

Ik zet met mijn beloftes mijn imago op het spel, en dat doe ik graag. Ik wil natuurlijk voorkomen dat HIQ.Dating in een slecht daglicht komt te staan, vandaar zal ik mij 100% inzetten om jou te helpen! Ik wil jou gewoon een passende match bezorgen. En doe er alles aan om te voorkomen dat ik je teleurstel. En daar ben ik van overtuigd en daarom zo zelfverzekerd! 

Maak nu een account aan op www.hiq-matching.com/dating om een HIQ-date te vinden. En, natuurlijk gaan wij zorgvuldig met je gegevens om. 

Dus wat wordt het?
Onbekend en onbemind, eenzaam en onbegrepen blijven? Toch een andere plek op internet uitproberen met alle risico's van dien? Of weer een ander café uitproberen en hopen om toevallig een gelijkgestemde tegen het lijf te lopen? 

Of 

Veilig en betrouwbaar, op je gemak, op ontmoetingsavontuur gaan op dé datingsite speciaal voor mensen met een hoge algemene intelligentie. Mensen zoals jij! 

De keuze is aan jou! 

Ga naar www.hiq-matching.com/dating en maak je account aan 

En vertel precies dat wat je over jezelf kwijt wilt door je profiel te vullen. 

Binnen een paar minuten kun je aan de slag en uitzien naar samen zijn, in plaats van alleen.

Met intelligente groet en veel succes gewenst, 

VIDEO:Ruud Rensink 

P.S. Ik weet dat HIQ Dating echt iets voor jou kan betekenen (anders had je immers ook niet zo ver doorgelezen). Ga daarom gauw naar www.hiq-matching.com/dating en meld je aan. 

Of wil je eerst meer weten over de organisatie achter deze datingsite en een voorproefje nemen op de interessante plannen die bestaan voor mensen zoals jij en ik (met een hoge algemene intelligentie)? Kijk dan op www.hiq-matching.com voor HIQ agenda, HIQ Business, HIQ Events, HIQ borrels, HIQ jobs en meer.

CU, bij HIQ!

Onze websites:

kies voor www.hiqjobs.nl of www.hiqjobs.com of www.hiq-jobs.nl of www.hiq-jobs.com voor de site voor HIQ banen.

kies voor www.hiqmatching.nl of www.hiq-matching.nl of www.hiqcommunity.com of www.hiqmatching.club of www.hiq-matching.club of www.hiqmatch.nl of www.hiqmatch.com of www.highqmatching.com of www.highiqmatching.com of  www.hiq-matching.com of www.hiqmatching.com of www.matching.club of www.hoogbegaafd.community of www.hoogbegaafden.community of www.hiq.community of www.hiq.club voor de HIQ communitysite.

kies voor www.hiq.dating of www.hiq-matching.com/dating of www.mensa.dating of www.intelligence.dating of www.hiq.singles of www.hiq-dating.club of www.hoogbegaafd.dating of www.hoogbegaafden.dating voor de HIQ datingsite.

 

 

 

Onze zoekwoorden:

"Dating voor hoogbegaafden. Ontmoetingsplaats voor Hoogbegaafden en hoogintelligenten in Nederland, België, Europa en wereldwijd! Hoogbegaafden hebben een zeer hoog IQ wat vaak gemeten is in een IQ test en behoren tot de 2% meest intelligente mensen ter wereld. Slimme en snelle denkers, die zeer grote gedachtensprongen kunnen maken. Daten met niet-hoogbegaafden is dan helemaal lastig. Maar niet bij hoogbegaafden.dating! Hoogbegaafden dating is er speciaal voor de zeer intelligenten die snel een passende én intelligente date willen vinden!

performaal iq, dating, datingclub, matching, speeddate, slim, hoogbegaafd, universiteit, gezelligheid, aantrekkingskracht, datingsite, comfortabel, harmonie, interactie, iq test, persoonlijkheid, intravert, extravert, denker, doener, thinking, act, monogamie, online, vriendelijk, friendly, quotient, EQ, psychologen, psychologie, match, hiq, succes, hoge intelligentie, mensa, psychology, persoonlijkheid, personality, profielen, vriendschap, highiq, relatie, hsp, personality, liefde, success, online, chatten, mannen, vrouwen, homo, lesbisch, speeddaten, date-tips, highq, dating, verbaal performaal kloof, matching,  smart, high intelligence, university, friendship, love, chat, hoogsensitief, hai, man, woman, gay, lesbian, speeddating, datingtips, matchmaker, perfect, academisch, wetenschappelijk, autisme, asperger, romantiek, romance, elite, cute, exclusief, exclusive, iq test, compatibel, partner, verloven, trouwen, gemeenschap, emotionele quotient, relationship, profiles, kinderen, volwassenen, onderpresteren, gratis, xi.